Broderii romantice – Tinute si inspiratie de vara

Alexander McQueen Broderii

Alexander McQueen

Departe de a aduce un prejudiciu pieselor minimaliste din garderobele noastre, dorim sa omagiem hainele si accesoriile ornate, decorate si atent purtate.

Balmain - Tinute broderii

Balmain

Broderiile au aparut cu scopul de a infrumuseta si decora vestimentatii regale de mare fast si chiar obiecte religioase, simbolizand un statut social ridicat in multe culturi antice incluzand Persia, India, China, si pana la epoca bizantina si Europa in perioada baroca.

Balmain Resort 2013

Balmain Resort 2013

Marion Cotillard - rochie brodata cocktail

Marion Cotillard

Cu timpul, decoratiile cu broderii coboara si in vestimentatia comuna, dar eleganta si impodobeste rochiile de seara sau de mireasa ale doamnelor din inalta societate. Pretul ramane ridicat pentru broderiile realizate manual si cu elemente pretioase, insa ulterior mestesugul este transmis din generatie in generatie si broderiile ajung sa fie un simbol al traditionalului si al portului folcloric.

Cum sa porti tinute cu broderie

Secolul 21 aduce conceptul de “globe-trotter” iar inspiratia boema si nomada plaseaza broderiile in tinute relaxate in care decoratiile cu cusaturi, pietre sau paiete aduc un aspect unicat infrumusetand rochii si ii, fuste sau accesorii.

Taylor Tomasi Hill - tinuta streetstyle cu broderie

Taylor Tomasi Hill – Camasa cu borderie

Tinute streetstyle cu broderii Geanta cu broderie - un must-have pentru vara

Versatilitatea si varietatea broderiilor le face potrivite atat in tinute sofisticate si elaborate, cum ar fi rochiile Versace sau rochiile Isabel Marant, dar si purtate cu piese basic in culori neutre.  Poti alege fie piese dantelate, cusute cu fire colorate, cu elemente crosetate sau aplicate.

Vrei mai multa inspiratie?

Avem un album special dedicat special broderiilor. Arunca o privire!

What do you think?