Cristina Sabaiduc – Primavara / Vara 2013

Prezentata initial in cadrul London Fashion Week Digital Schedule, colectia primavara/vara 2013 Cristina Sabaiduc marcheaza deschiderea de sezon nou pe Molecule F!

Colectia Cristinei Sabaiduc este creata in jurul contrastelor tactile realizate de suprapunerea de materiale si se compune din topuri cu pelerina atasata, bluze inaripate si pantaloni scurti cu parti componenete care se petrec, create din matase, panza sau bumbac captusite cu milk fibre. Cu inchizatori si finisaje magnetice, siluetele clasice pot fi drapate intr-o multitudine de variante, oferind astfel posibilitati nelimitate de styling individual. Utilizarea de layere, culori organice si mixul de materiale naturale si industrial creaza haine versatile si conceptuale, insa purtabile.

Coexistenta elementelor naturale si industriale in mediul nostru inconjurator, au inspirat materialele folosite de designer, un amestec de natural si industrial, de asemenea, de la matasuri, pana la mélange-uri de nylon. Printul digital exclusivist creat in colaborare cu artistul fotograf Jo Holland este un personaj in sine al colectiei. Aflate la granita dintre casual si vaporos, cu un croi inedit, piesele vestimentare by Cristina Sabaiduc dovedesc versatilitate si sunt invaluite in misterul unor print-uri digitale ilfocrome (tehnica ilustrativa aflata la intersectia dintre fotografie si pictura, realizata manual, direct de pe diapozitivul fotografic de film).

Cristina Sabaiduc a crescut in Romania, Elvetia si Canada, tari ale caror peisaje naturale o inspira si o ghideaza creativ. Salina Turda este locul care a condus-o la ideea de a surprinde formatiuni de sare cristalizata prinse de pene. Rezultatul ? O imagine enigmatica, ca o radiografie la nivel microscopic a doua elemente aparent banale din natura, cu impact vizual.

Expuse la surse de lumina si culoare intr-o camera obscura inainte de a fi capturata pe suport fotografic, print-urile au prins viata pe materiale naturale sau rezulate prin tehnici de bio-inginerie.

Or
Ludique-SS13 Ludique – SS13 Madame Pogany More
Cathias Edeline S/S 2013 - sandale fara toc Cathias Edeline S/S 2013 More
Stephan Pelger - Colectie Toamna / Iarna 2013 Stephan Pelger – Toamna / Iarna ... More
Maria Lucia Hohan - Colectie SS 2013 Maria Lucian Hohan – Primavara / Vara ... More