CR Fashion Book by Carine Roitfeld Revista de moda 2012

Carine Roitfeld - Revista CR

“Am intors pagina, este timpul sa gasesc ceva nou, ceva proaspat — pentru mine si pentru cititori.”

Noua directie jurnalistica a fostului editor-sef de la Vogue FR, nu mai este doar la nivel de zvonuri, ci deja avem dovezi “pe hartie”. Publicatia bi-anuala numita CR Fashion Book este descrisa de Carine Roitfeld ca o “celebrare a modei si a creativitatii” la care vor contribui numeroase nume noi si promitatoare din industria de fashion cum ar fi fotografi, modele, stilisti si jurnalisti.

Pretul de 10 USD va fi doar o suma modica pentru aceasta revista de dimensiuni impresionante: 288 pagini printate in 50 de mii de exemplare, care au scopul de a lumina si de a contribui la inlaturarea barierelor existente in lumea revistelor de moda.

CR Fashion Book - Carine Roitfeld

Intotdeauna imi place cand oameni de seama din orice industrie pornesc pe cont propriu si isi lumineaza propriile carari. Nu e nimic mai inspirational si aspirational.

Se pare ca mai toate casele de moda contctate de editoare sunt interesate de participe la aceasta schimbare, mai ales ca d-na Roitfeld il descrie cu sloganul “think differently”.

Inovatia este si la nivel de continut, pentru ca revista se va baza pe o tema, o obsesie curenta din muzica, cinematografie sau arta. Spre exemplu, in primul numar, modelele se regasesc obsesiv in reflectii si oglinzgi asemeni personajelor din pelicula frantuzeasca a lui William Klein’s – “Who are you, Polly Magoo?” din anii ’60.

Paginile revistei vor contine doar spread-uri si articole de dimensiune mai mare, timeless pe care lumea va dori sa le pastreze si sa le mai rasfoiasca din cand in cand. Aportul lui Carine se va rasfrange si la nivel stilistic, sedintele foto si editorialele sunt descrise de autoare:  “They will always be edgy. Maybe they will be more mental than physical”.

CR Fashion Book - Carine Roitfeld

CR Fashion Book - Carine Roitfeld

Totusi, acest proiect nu va fi exclusiv in atentia editoarei, ea va continua sa colaboreze cu Riccardo Tisci – designerul de la Givenchy sau ca stilist pentru campanii de moda pentru branduri ca Max Mara sau Chanel. Carine Roitfeld este si subiectul unui documentar despre culisele modei, unde apare in cadrul unor prezentari de moda, petreceri si evenimente precum si in procesul de creatie al revistei CR.CR Fashion Book - Carine Roitfeld

Sursa poze: WWD
What do you think?