Elemente sportive – Reminiscentele anilor ’90 Hanorace, high-top sneakers, cozoroacele si jachetele sport

Tendinte sport - Reminiscente din anii 90

Desi tinutele cu elemente sportive au fost piesele de rezistenta ale noastre din anii ’90, trebuie sa recunoastem ca am ridicat din sprancene vazand cum atat de multe piese sport s-au strecurat de cateva sezoane inapoi in prezentarile de moda si au reaparut in noul cool. Printre aceastea trebuie sa nominalizam dominatorii colanti, sepcile chic, maieurile mesh, jachetele bomber din fas sau tricourile supra-dimensionate de inspiratie baschet. Nu mai vorbim de tenisi sau noii pantofi sport cu talpa ortopedica, care pareau prea buni ca sa fie adevarati: casual si platforma all in one?!

Intreaga filosofie hip si hipster a reorientat polii conceptelor cool aducandu-le mai aproape de fiecare dintre noi.

Aveam fara indoiala oarecare asteptari cu iz atletic de la Stella McCartney, creatoarea costumelor Olimpice pentru echipa Marii Britanii, dar nici alti designeri nu s-au lasat mai prejos – Alexander Wang, Marc Jacobs, Rag and Bone sau Kenzo fiind doar cativa dintre cei care au transmis stafeta mai departe catre moda de strada.

Astfel se face ca hanoracele, high-top sneakers, cozoroacele si jachetele sport sunt ultima noastra inspiratie urbana.

Sugestiile de prezentare sunt cat de poate de diversificate, dar mai toate mizeaza pe acea piesa sport in jurul careia se creeaza intregul outfit. Asa se face ca pantalonii de trening sunt purtati cu pantofi / sandale cu toc, hanoracele sau tricourile sport cu numere sunt accesorizate cu coliere cu pietre, iar caciulile si sepcile inlocuiesc coafurile sofisticate.

Sa inceapa antrenamentul!

Sursa poze: Oracle Fox / Jack and Jil 1, 2 , 3 / The Blonde Salad 1, 2 / 5 inch and up / Wildfox / Fashion Vibe 1, 2 /  Fashion Reactor , Stockholm Streetstyle
  1. eeeee……….

What do you think?